lauantai 14. elokuuta 2010

Pellavainen Pikku Varis ja romanttista häähumua

Me olimme tänään häissä vieraana. Ompelin itselleni ja pojalle sinne juhlatamineet Tallinnan kangasostoksista.

Lapset ovat lapsia juhlatamineet päälläkin. Ihmeen siistinä nuo säilyivät hiekkaleikeistä huolimatta, tuo kuolatahra nyt tulee vaatteeseen kuin vaatteeseen. Tässä siis liivi, housut ja hattu ommeltu  yksivärisestä pellavasta ja liiviin aplikoitu kuva varispellavasta. Kivan rennot juhlavaatteet eikä tarvinnut stressata likaantumisesta, kun eivät olleet ihan valkoisia. Kaavat ovat sovellettu Ottobren kesä 2/2001-lehdestä.

Minun mekko oli ommeltu kokonaan tuosta variskankaasta, mutta sitä ei tullut kuvattua vielä. Näytän sen joskus myöhemmin. Mua jotenkin kauheesti viehättää toi varisteema. Vielä enemmän tykkäisin harakoista. Olen aina samaistunut harakoihin, varsinkin aamuisin tunnen itseni melkoiseksi harakaksi. Olen kaukana siitä, miltä romanttisissa elokuvissa näyttelittäjäret näyttävät herätessään unelmiensa miehen viereltä. Meidän pihassa asuu sitä paitsi paljon variksia ja harakoita. Poikanenkin niistä tykkää, eikä pidä niitä mitenkään huonompina kuin muitakaan lintuja. Pienet lapset ovat siitä niin ihania, kun niillä ei ole valmiina käsityksiä siitä, mitkä ovat niitä hienoja asioita ja mitkä vähemmän hienoja. He saavat muodostaa tykkäämisensä melko puhtaalta pohjalta (ellei sitten aikuiset yritä kovasti ohjailla haluamaansa suuntaan).

Jos pääsen joskus naimisiin, hääpukuni tulee olemaan pellavaa ja niin varmaan miehenkin puku, kun molemmat niin siitä kankaasta tykätään. Häät vietetään jossain luonnonkauniissa paikassa ja sinne tulee soittamaan jokin svengaava pelimannibändi. Ohjelman toivoisin olevan mahdollisimman vähän muodollisuuksia sisältävä ja enemmän luovaa hulluutta täynnä. Ehkä kuitenkin jokin kaunis seremonia alkuun olisi mukava. Se ei olisi kovin pitkä, se sisältäisi pienen puheen, musiikkia ja jonkin symbolisen eleen, jolla me lupautuisimme toisillemme. Näin siis minä olen suunnitellut jo ennen kuin tapasin miestäni.  Toisaalta naimisiin karkaaminen ja ihan keskenään niiden juhlistaminen vaikka jollain matkalla, ei olisi hullumpi ajatus sekään.

Miehellä ei ole oikein mielenkiintoa mennä naimisiin, koska hänen mielestään yhtä tiukasti voi sitoutua toiseen ilman avioliittoa. Olen hänen kanssaan ihan samaa mieltä tuosta sitoutumisesta. Asia ei ole meille mikään ongelma. Olen kuitenkin niin onnellinen jo ylipäätään siitä, että löysin juuri Tuon Miehen. Mutta olisihan se hienoa olla Rouva! Ja kun sitä on kuitenkin pikkutytöstä asti miettinyt millaiset ne omat häät olisi. Kaunista naimisiin menossa on se symbolinen ele jolla ilmaistaan, että tahtoo elää toisen kanssa elämän loppuun asti. Tänäänkin siellä kirkossa rupesin vollottamaan, kun hääpari asteli alttarille ja varsinkin, kun he sanoivat toisilleen Tahdon. Ja ne merkitsevät katseet mitä he toisiinsa loivat, oih! Oli se kaunista ja niin suloista. Häissä pidetyssä puheessa todettiin, että vaikka hääpäivä on hieno ja ikimuistoinen tapahtuma, ei pidä unohtaa arjen merkitystä. Jokainen päivä on arvokas! Minä keskityn nyt siis elämään niitä arvokkaita arkisia päiviä ja totean: ehkä joku päivä vielä mekin. 

Pakko vielä kertoa, että meillä oli aikamoinen hässäkkä kotona ennen juhlaa. Tajusimme yhtäkkiä viime hetkellä mitä kaikkea meiltä puuttuu ja siinä paniikissa saimme siistissä huoneessa aikaiseksi tällaisen kaaoksen:

Poikanen oli tietysti innoissaan, kun kaapeista tuli esiin ihan uusia mielenkiintoisia juttuja!
Kirkon jälkeen mies ihmetteli, mitä minulla oikein on jalassani:

Hammastahnaa :D!
Että semmoista.

5 kommenttia:

  1. Heh, toi viimeinen kuva toi hymyn huulille. :) Kiireessä voi sattua kaikenlaista! :)

    Minä olen myös suunnitellut hääpukuani, vaikkei ole sitä miestäkään. Hääjuhlaakin olen miettinyt, ja sitä mitä ruokia siellä tarjotaan. Meissä jokaisessa asuu prinsessapäivästä haaveileva pikkutyttö, eikö? ;) Vaikken mitään prinsessahäitä haluakaan...

    Poika näyttää suloiselta pellavavaatteissaan!

    VastaaPoista
  2. Hei, laita kuva tuosta ihanasta mekostasi!!! Aivan ihana kangas!

    VastaaPoista
  3. Niin kai se on, että tytöillä (sallin vapauden tähän myös pojille tietenkin)on tapana haaveilla häistä ja suunnitellakin niitä yksityiskohtia myöten :). Minäkään en halua varsinaisesti mitään prinsessahäitä, kun olen enemmän tosiaan sitä harakkatyyppiä niin olisin aika korni prinsessa :).

    Riikka kuva kyllä tulee, mutten kehdannut ottaa kuvaa juhlien jälkeisestä mekosta kahvitahroineen ja ryppyineen :). Eikun vaan laivalla Tallinnaan ja kangasta hakemaan teillekin! Ja jos ei ompelu kiinnosta niin mun muistaakseni siellä oli valmiita vaatteitakin siitä ommeltuna.

    VastaaPoista
  4. Olet ihana <3 :)
    Ja kovin ompelutaitoinenkin vielä kaiken muun lisäksi! Aivan ihanat vaatteet pojalla, jään myös odottelemaan kuvaa mekostasi ;)

    Lapset ovat tosiaan ihania kun heillä ei ole vielä ennakkokäsityksiä mistään.. monesti sitä yrittää järjestää pienelle jotain suurta ja ihmeellistä puuhaa, mutta saakin huomata, että esim. isin lompakon tyhjentäminen saattaa olla tivolia hauskempaa :D

    Häät.. ajattelen kyllä melkolailla samoin kuin sinäkin. Haaveilen siitä päivästä ja toivon sydämeni pohjasta, että saan joskus sanoa "tahdon". Haluan olla sen päivän prinsessa, mutta en halua mitään prinsessaista.. ööh.. :D En halua mitään ryyppyjuhlia, joissa on aseteltu kukat ja koristeet viivaimien kanssa.. haluan vain sen päivän ja sanoa ääneen sen tärkeän lupauksen. Rennot juhlat.. haluan esim. mennä naimisiin paljain varpain :D Tuo on ollut vaatimuslistalla ihan pikkutytöstä asti. Luoja tietää miksi :D
    Ja ruokaan kuuluu vain kaikkea terveellistä. En halua hääkakkua.. :D

    VastaaPoista
  5. Kiitos kiitos <3! Noh ompelutaitoinen ja ompelutaitoinen :D. Mulle toi ompelu taitaa olla vähän samanlaista kuin miehelle pelaaminen ja urheilu, ärräpäät lentää ja saa vähän purettua tunteita siinä samalla. Ihan K-18 puuhaa ja onkin paree että ompelen vain sillon, kun lapsi nukkuu tai on jossain hoidossa ;).

    Kuinka totta tuo mitä tuossa keskimmäisessä kappaleessa sanoit ihmeellisten puuhien järjestämisestä :).

    Lisäänkin listaani heti tuon paljaat varpaat, se oli loistoidea!!!

    VastaaPoista

Tervetuloa jakamaan ajatuksia rakentavassa hengessä kanssani!

Lukijat